Wie zijn wij?

Vader & zoon

Bij Chowa staan twee gepassioneerde hulpverleners voor je klaar: Didier & Jurn, vader en zoon. Vanuit de gemeenschappelijke interesse om mensen te ondersteunen is Chowa ontstaan. Elk van hen is gespecialiseerd in zijn vakgebied met een samenwerking tussen de vakgebieden als extra troef.

Didier Anthonis

Didier Anthonis (°19-10-1967) is gecertificeerd mindfulness trainer (Instituut voor Aandacht en Mindfulness), gecertificeerd Shinrin Yoku gids (Shinrin Yoku Academy) en coach in ontwikkelingsprocessen (Katholieke Hogeschool Limburg-Hasselt). Binnen Chowa geeft hij mindfulness trainingen aan jongeren en volwassen, begeleidt hij bosbaden en gaat hij aan de slag met beide technieken in individuele coaching.

Als officier bij de Belgische krijgsmacht heeft hij al meer dan 20 jaar ervaring met het lesgeven en begeleiden van jonge rekruten en kaderleden in communicatie en leiderschapsvaardigheden. Hij coördineert als lid van het mentaal fitheidsteam binnen het departement gezondheid en welzijn het concept Mindful Defence. Zelf geeft hij hiervoor mindfulness trainingen aan militairen en leidt mindfulness trainers voor Defensie op. De vaardigheid om aandacht te schenken aan het huidige moment, het hier en nu, is onlosmakend verbonden met een leven in balans. Dit kan via een mindfulness training of door een bosbad waar de natuur en in het bijzonder het bos een ware hulpbron kan zijn. Ook in de coaching zal het huidige moment een centrale plaats innemen.

Hij is ook voorzitter van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers (vzw MOMENT) in Vlaanderen.

Volg ons op Facebook

Jurn Anthonis

Jurn Anthonis (°20-08-1996) is Psychologisch Consulent (Thomas More Antwerpen), Gezins- en Kindercoach (Syntra Hasselt) en  Rouw-en Verliescounselor (PXL-hogeschool Hasselt). Binnen Chowa gaat Jurn aan de slag als jongerencoach en rouw-en verliescounselor. 

Als jongerencoach staat hij in voor het ondersteunen van kinderen en jongeren bij uitdagende momenten die zij in hun leven tegenkomen.  Deze momenten kunnen van alle aard zijn: van het zoeken naar een studiekeuze tot pesten.

Als rouw- en verliescounselor begeleidt Jurn kinderen, jongeren en volwassenen in de moeilijke periode van rouw en verlies. Hierbinnen is Jurn gespecialiseerd in levend verlies. Deze specialisatie komt vanuit opleidingen en eigen ervaringen met een fysieke handicap vanaf de geboorte. Binnen zijn begeleidingen hecht hij veel belang aan de sterktes en de veerkracht van de cliënt. Bij kinderen en jongeren wordt de context, indien gewenst, actief betrokken.

Naast de begeleidingen geeft Jurn ook lezingen over het leven met een handicap op scholen, hogescholen en universiteiten en is hij actief als animator op jeugdkampen.

Kunnen wij iets voor jou betekenen?