Coaching en natuur als hulpmiddel bij het zoeken naar balans

9

Jongerencoaching

Wanneer jongeren en hun gezin nood hebben aan een luisterend oor kunnen ze bij Jurn terecht die hen zal begeleiden d.m.v. gesprekken en creatieve technieken. Mogelijke onderwerpen kunnen zijn: pestgedrag, verlieservaringen, donkere gedachten, …

9

Mindfulness

Wil je een andere houding leren aannemen ten aanzien van gedachten en gevoelens, vaardigheden aanleren om negatieve gevoelens en gedachten tijdig op te merken, ze sneller te laten voorbij gaan en minder te gaan piekeren m.a.w. rust te vinden in onze hectische wereld, je veerkracht te versterken of je potentieel te laten floreren dan is Mindfulness for life voor volwassenen of Boost Your Mind voor jongeren wel iets voor jouw.

9

Shinrin yoku (bosbaden)

Nieuwsgierig om de positieve effecten van een bosbad te ervaren zoals de bloeddruk die verlaagt, de gezondheid van hart en bloedvaten en de stofwisseling die verbetert, stress die vermindert, de concentratie en het geheugen dat verbetert, de energie die het geeft, het immuunsysteem dat verbetert, de bloedsuikerspiegel die verlaagt, … Neem dan zeker eens deel aan een bosbad bij Chowa.

9

Rouw- en verliescounseling

Jurn begeleidt jou tijdens momenten van rouw door verlieservaringen van welke grootte dan ook. Dit kan gaan van verlies van werk/relatie tot een overlijden. Door middel van gesprekken en creatieve technieken ga je samen op zoek naar een nieuwe balans in jouw leven.

Het verlangen naar een balans

Het leven zit vol uitdagende momenten gaande van problemen op het werk of school tot ziektes en overlijdens in de nabije kring. Deze uitdagingen gaan gepaard met stress, druk, verdriet, … Dit zorgt ervoor dat de balans in ons leven zodanig verstoord geraakt dat we terug verlangen naar een balans.

Soms heb je nood aan een helpende hand bij dat verlangen naar een balans en dan staat de deur van Chowa voor jou open. Bij Chowa ondersteunen wij jou om terug balans in het leven te krijgen. Wij gaan handvaten aanreiken om met de uitdagingen van het leven om te gaan of om jezelf verder te ontplooien en te laten floreren. We bekijken samen welke noden jij hebt en gaan daar de ondersteuning op afstemmen.

 

“Handvaten aanreiken om met de uitdagingen van het leven om te gaan.”

Een samensmelting van 2 stromingen

Bij Chowa werken vader en zoon, Didier & Jurn, samen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen bij jouw noden.

Didier heeft door de jaren heen als coach en trainer bij Defensie een passie voor mindfulness ontwikkeld en de natuur is een grote inspiratiebron voor hem. Dit leidde tot het verkrijgen van diploma’s als mindfulness-trainer en shinrin-yokugids.

Jurn is al jaren actief als animator binnen het jeugdwerk. Door zijn passie voor jeugdwerk heeft hij opleidingen tot Psychologisch Consulent en Gezins- en Kindercoach voltooid. Als rolstoelgebruiker heeft hij een interesse voor rouw en levend verlies ontwikkeld. Dit leidde tot een diploma als Rouw- en Verliescounselor.

Verlang jij naar een leven in balans?

Stress

Stress maakt deel uit van het leven maar kan je ons uit evenwicht brengen.  Chowa reikt je handvaten aan om met deze stress om te gaan.

Rouw en verlies

Rouw en verlies kan overweldigend zijn en dan lukt het niet altijd om er alleen mee om te gaan. Bij Chowa kan je jouw verhaal vertellen en sta jij centraal.

Floreren

Heb je het gevoel dat jouw potentieel niet optimaal tot uiting komt? Dan is Chowa de ideale partner om jouw beste zelf te vinden.

Ondersteuning: hoe en wat?

Bij Chowa kan je kiezen voor individuele begeleiding of groepsbegeleiding. Vanuit het intakegesprek bekijken wij waar jij nood aan hebt en welke ondersteuning wij jou kunnen bieden. Als je een zeer specifieke vraag hebt naar een bepaalde ondersteuning kan je uiteraard ook bij ons terecht. Ook dan zullen wij tijdens een intakegesprek samen bekijken welke ondersteuning wij kunnen bieden.

Wil jij graag ondersteuning afgestemd op jouw noden?

Laten we dan samen bekijken hoe wij jou kunnen helpen.